Надал: Не знаех, че съм станал №1 отново



05-04-2018 09:05 | Николай Драганов

Рафаел Надал ще поведе отбора на Испания в мачовете срещу Германия за Купа "Дейвис" в четвъртфиналния сблсъкът между двата тима. Рафа не е играл от Australian Open насам и освен да помогне на родината си, се надява да си върне част от изгубения игрови ритъм. 


В интервю за Tennis World Spanish световният №1 обяви, че дори не е разбрал, че е изместил Роджър Федерер от върха на ранглистата. "Честно казано, не знаех, че се завръщам като №1. През миналата година бях наистина развълнуван, че завърших годината на върха", каза той.


"Сега просто се надявам тялото ми да отговори добре на предизвикателството, защото от Шанхай насам имах пет сложни месеца. Когато се оправих от проблемите в коляното, в Австралия имах друг проблем с лумбалния мускул. Нямам търпение да играя отново и съм тук именно заради това. Не знам дали ще стартирам още в петък, нека видим как ще се развият нещата", уточни Надал.


Относно проблемите с контузии като цяло в кариерата си той добави: "По време на кариерата си пропуснах повече турнири заради контузии от своите противници. Травмите са част от нещата за всеки спортист, но те означават загубени турнири, които никога няма да се върнат".


"Моята мечта е да бъда щастлив, здрав и с хората, които обичам. След това - да играя тенис колкото е възможно по-дълго", завърши испанецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини