Иснър: Невероятно е, най-хубавият момент в кариерата ми!



02-04-2018 09:01 | Николай Драганов

Джон Иснър спечели първата си "Мастърс" титла в четвъртия финал на такова ниво в кариерата си, а "Крандън Парк" в Маями, който за последен път приютява турнира, ще остане завинаги с американския флаг срещу името на последния шампион. 


На 32 години и 11 месеца Иснър стана най-възрастният играч, който за първи път печели "Мастърс" трофей. Само двама играчи - Агаси и Федерер - изобщо са печелили титла от този ранг по-възрастни. Преди мача срещу Зверев, спечелен със 6:7(4), 6:4, 6:4, 208-сантиметровият гигант от Тампа беше губил финали съответно от Роджър Федерер в Индиън Уелс през 2012-та, от Рафаел Надал в Синсинати през 2013-та и от Анди Мъри в Париж през 2016-та.


"Да спечеля по подобен начин пред подобна публика, с тази атмосфера, просто не можеш да изживееш два пъти такива моменти. Беше абсолютно невероятно", каза щастливият Иснър след успеха си.


"Този турнир има толкова много история. Всички най-добри играчи са идвали тук през годините. За мен и Саша, да споделим корта в последния мач тук е невероятно. Никога не съм си представял, че ще изпитам това усещане, като се има предвид начина по който играех, преди да дойда в Маями. Това със сигурност е най-хубавият момент в кариерата ми", призна американецът.


"Днес изпуснах повече удари, отколкото през целия турнир. Играх зле от основната линия. Но не е лесно срещу Джон, защото винаги изпитваш напрежение, че ако бъдеш пробит, няма да се върнеш в сета. Може би това е фактор, но аз направих твърде много грешки, колкото не допуснах за цяла седмица. Но той игра страхотно", каза от своя страна Зверев, който не успя да спечели трети "Мастърс" трофей след двата триумфа през миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини