Надал: Мотивиран съм да започна отново (видео)



31-03-2018 10:30 | Николай Драганов

Рафаел Надал ще се завърне официално на корта след седмица за сблъсъците между Испания и Германия на Купа "Дейвис". 

kdod.
Матадора тренира усилено на кортовете в своята школа в Манакор, след като през този сезон е изиграл само един турнир - Australian Open. 


"Купа "Дейвис" е важно състезание, а не просто подготовка за нещо друго", каза Надал, който планира да се завърне в ATP тура на "Мастърс" турнира в Монте Карло, където е шампион от миналата година.


"Ще видим как вървят нещата ден след ден. Ако се справям добре физически и психически, ще се опитам да помогна на отбора да спечели", коментира Надал относно предстоящите сблъсъци с Германия.


31-годишният испанец така и не завърши с игра единственият турнир, в който участва, тъй като се отказа поради болки при 0:2 в мача срещу Чилич в Мелбърн.


"Желанието ми е да се завърна, но ще бъда внимателен. Имах няколко сложни месеца, случиха се неочаквани неща, трябваше да съм търпелив, да почивам без да правя нищо. 


Но сега чувствам, че тренирам на добро ниво и опитвам да го подобрявам всеки ден. Мотивиран съм да започна отново", обеща Матадора, който ще се завърне официално като №1 скоро, но по време на сезона на клей ще има тежката задача да затвърди невероятното си представяне преди 12 месеца. 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини