Зверев подчини Кареньо Буста по пътя към финал в Маями



31-03-2018 08:19 | Николай Драганов

Александър Зверев се класира за първия си финал през сезона и общо трети в турнир от категория "Мастърс" в кариерата след победа със 7:6(4), 6:2 над Пабло Кареньо Буста в Маями.


В последните няколко дни германецът показва най-доброто от себе си, което му помогна да стигне до успеха срещу Буста за 1 час и 28 минути. През миналия сезон Зверев стана най-младият играч от Новак Джокович насам, който печели повече от една "Мастърс" титла в един сезон след победите си в Рим и Монреал. 


Германецът наниза 30 уинъра, 10 аса и спечели общо 78% от точките при свой сервис. В първата част Кареньо Буста също беше на ниво, но не успя да издържи на напрежението, на което Саша го подлагаше при ретур и в крайна сметка бе пробит на два пъти във втория сет.


След слабия старт на сезон 2018, Зверев изглежда намира своята най-добра форма, която му помогна да се изкачи до №3 в края на миналия сезон. Финалът в Маями е първи за него изобщо от Монреал насам, когато спечели трофея. В момента Саша е №5, но вече събра достатъчно точки, за да изпревари Григор Димитров и дори да загуби финала ще бъде №4 в понеделник. Ако спечели титлата, Зверев ще се изкачи до рекордната за себе си 3-та позиция в света.


Негов съперник в битката за трофея ще бъде местният любимец Джон Иснър, който успя да спре непобедимия в 15 поредни мача Хуан Мартин дел Потро в другия полуфинал. За Иснър това ще бъде четвърти "Мастърс" финал, като всичките три предишни опита бяха неуспешни.


Зверев и Иснър са се срещали три пъти до този момент, като и в трите случая победата е на сметката на младия германец. Нещо повече - и трите мача са "Мастърс" турнири, а два от тях на твърди кортове - през 2016-та в Шанхай и през миналата година, именно в Маями. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини