Блейк: Най-великият ми мач? Победата срещу Федерер



30-03-2018 10:12 | Николай Драганов

Бившият №4 в света Джеймс Блейк не успя да постигне успехите, които в началото на кариерата мнозина коментатори предвиждаха. Американецът сложи край на професионалната си кариерата си през 2013-та година и вече се подвизава в ново амплоа - турнирен директор на надпреварата в Маями, която тече в момента.


Но кой е все пак най-добрият момент от неговата кариера? Блейк получи този въпрос в сесия въпроси и отговори в социалната мрежа Reddit, а отговорът му не беше изненадващ.


"Най-великият мач, който съм играл, е този срещу Роджър Федерер на Олимпийските игри в Пекин, когато го победих. Според мен той е най-великият играч на всички време и да го победя с флага на САЩ на гърдите беше наистина специално", отвърна Блейк.

 

Победата в Пекин през 2008-ма година, която лиши Маестрото от възможността да се бори за злато на сингъл от Олимпиада, е единствената в кариерата на Блейк срещу Федерер в неговата кариера. 

 

Роджър успя да се окичи със злато от Олимпийски игри през същата 2008-ма година, но в надпреварата на двойки заедно със Стан Вавринка. 4 години по-късно той достигна до финал в Лондон, но отстъпи на Анди Мъри и остана със сребро, а през 2016-та пропусна Игрите в Рио заради контузия.


Запитан кои са петимата най-добри играчи, срещу които се е изправял, директорът на турнира в Маями посочи още: Новак Джокович, Андре Агаси, Анди Родик и Иво Карлович. Именно срещу Карлович американецът изигра през 2013-та година на US Open последният си мач на сингъл в кариерата, загубен в пет сета. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини