Остапенко и Стивънс ще спорят за трофея в Маями



30-03-2018 09:02 | Николай Драганов

Слоун Стивънс и Йелена Остапенко ще премерят сили в битката за титлата на турнира в Маями при жените. Така трофеят ще отиде при една от носителките на трофей от Големия шлем през миналата година.


Шампионката от US Open 2017 Стивънс се наложи след обрат - 3:6, 6:2, 6:1 над трикратната носителка на трофея в Маями Виктория Азаренка, която наскоро се завърна на корта след проблеми в личния живот. Стивънс победи за втори път Азаренка в рамкита на 18 дни, след като двете играха заедно и в Индиън Уелс.


Носителката на трофея от "Ролан Гарос" през миналия сезон Остапенко се справи в два сета с друга американка - Даниеле Колинс след 7:6(1), 6:3 и стана най-младата тенисистка, която достига до финал от 2009-та година насам, когато трофеят спечели 19-годишната Азаренка. В момента латвийката е на 20 години - с 5 години по-млада от Слоун Стивънс.


Победата гарантира на Остапенко рекордно класиране в ранглистата - №4. Тя ще има трудната задача да прекъсне серията от победи на Стивънс във финални двубои, като до този момент американката има пет успеха от пет опита. До този момент двете шампионки от Шлема не са се срещали никога помежду си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини