Вика продължава с победите, Винъс изхвърли шампионката



27-03-2018 08:57 | Николай Драганов

Бившата №1 Виктория Азаренка продължава да показва, че е готова да се завърне в голямата игра. Вика се наложи с категоричното 6:2, 6:2 над Агниешка Радванска в двубой от осминафиналите на турнира в Маями.


Тенисистката от Беларус беше далеч от кортовете заради бременност, а след като се завърна имаше проблеми с родителските правата на детето си, които я задържаха извън играта осем месеца. Тя получи уайлдкард за участие в Маями и засега оправдава очакванията на организаторите.


Вика е бивш носител на трофея от тази надпревара, а в опит да се класира за финалната четворка ще се изправи срещу петата поставена Каролина Плишкова, която спечели мястото си след 6:2, 2:1 и отказване на Зарина Диас. 


За силните си периоди напомни и шампионката от миналогодишния US Open Слоун Стивънс, която се наложи над третата поставена Гарбине Мугуруса с 6:3, 6:4 и също се класира за четвъртфинал. За съперник там тя ще има ново тежко изпитание в лицето на Анжелик Кербер, която записа драматичен успех с  6:7,(1) 7:6(5), 6:3 над квалификантката Яфан Уанг.


В друг голям двубой от осминафиналите Винъс Уилямс детронира шампионката от миналата година Йохана Конта след 5:7, 6:1, 6:2. Уилямс, която ще навърши 38 години през юни, е трикратна носителка на трофея от тази надпревара. В следващия кръг тя ще срещне своята сънародничка Даниел Колинс, която надигра Монига Пуиг.


Напред продължават още Елина Свитолина и Йелена Остапенко, победили съответно Ашли Барти и Петра Квитова. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини