Гергана Топалова: Радвам се, че отново ще играя



26-03-2018 16:43 | Tennis24.bg

Най-силната българска тенисистка при девойките Гергана Топалова ще бъде водачка в схемата на турнира до 18 години в Аликанте, Испания, през тази седмица, който е от първа категория в календара на ITF.

Състезанието се провежда в академията на бившия номер едно в света Хуан Карлос Фереро. Това ще бъде първи турнир за 18-годишната Топалова след Откритото първенство на Австралия, когато получи контузия в коляното. След това 39-ата в световната ранглиста при девойките Гергана претърпя успешна операция на менискус и сега се завръща на корта.

„Надявам се да се представя добре в Испания. Много се радвам, че отново ще играя в турнир – това много ми липсваше. Тренирах усилено в последните седмици и смятам, че съм подготвена“, коментира пловдивчанката при заминаването си в неделя.

В Аликанте тя ще играе за първи път с новата си ракета Yonex Ezone 100. Топалова е била забелязана от японската фирма в Австралия през януари и наскоро подписа двугодишен договор с този производител. С модела Ezone 100 играеше Ана Иванович, а сега е в арсенала на Виктория Азаренка и Ник Кириос.

През април Гергана ще участва в турнирите на юноши и девойки на ITF в България – в Хасково от 10 април и седмица по-късно в Пловдив.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини