Пет факта относно загубата на Джокович в Маями



24-03-2018 10:47 | Николай Драганов

Завръщането на Новак Джокович не донесе на сърбина очакваната от него положителна емоция. Шесткратният шампион, който пропусна миналогодишното издание на надпреварата в Маями, но преди това имаше три поредни титли, отпадна още след първия си мач след загуба от Беноа Пер. По този повод Tennis.com предлага пет извода и интересни констатации относно загубата на Ноле.


1. Пер направи живота на Джокович труден при начален удар. Докато французинът спечели 8 от 9-те си сервис гейма - и наниза 9 аса по пътя - той успя да притисне Джокович на негов сервис, пробивайки го в 4 от 10-те му подавания. Ноле имаше солидните 62% вкаран първи сервис, но спечели само 53% от точките при успешното му пласиране. Междувременно Беноа Пер спечели 73% от своите точки при вкаран първи сервис.


2. Джокович се намираше в серия от 18 поредни победи в Маями. Той спечели три поредни титли през 2014-та, 2015-та и 2016-та година, преди да пропусне турнира през миналата година, а на трона му да седне Федерер. Сърбинът е един от най-успешните играчи в историята на тази надпревара. Другият играч със 6 трофея от Маями е треньорът му Андре Агаси. 


3. Ноле беше в серия от 21 поредни победи срещу французи. И не само това, но сърбинът беше спечелил 58 от последните 59 мача срещу представители на Франция. Единствената му загуба от 2010 година насам дойде от Жо-Вилфред Цонга в Канада през 2014-та.


4. Пер записа първа победа над представител на Топ 4. Французинът влезе в мача с 11 загуби от 11 мача срещу представител на неформалната голяма четворка - Федерер, Надал, Джокович и Мъри. Това беше втори мач за него срещу Ноле, като статистиката вече сочи 1:1 победи. Въпреки това 12-тата позиция в ранглистата на Ноле означава, че това не е най-голямата победа на Пер - той има шест победи над играчи от Топ 10, а най-голямата дойде над №3 Стан Вавринка през миналата година в Мадрид.


5. Това е първият случай, в който Джокович губи два поредни откриващи мача на "Мастърс" турнири. След като преди седмица отстъпи на №109 Таро Даниел, сърбинът за първи в кариерата не записва поне една победа в два последователни "Мастърс" турнира. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини