Габриел Донев повали водача в схемата, Лазов също е на четвъртфинал



22-03-2018 14:13 | Tennis24.bg

Габриел Донев и Александър Лазов се класираха четвъртфиналите на турнира в Анталия (Турция) с награден фонд от 15 хиляди долара.

Донев победи със 7:5, 6:2 поставеният под №1 Александр Недовейсов от Казахстан за 1 час 23 минути игра. Това е пета поредна победа за Донев, който започна турнира от квалификациите. В първия кръг Габриел се наложи над Хуан Баутиста Отегул от Аржентина за близо три часа игра.

Донев поведе с 3:0 на старта на мача, но Недовейсов успя да върне пробива за 4:4. При 6:5 Габриел стигна до решителен брейк за 7:5. Във втория сет Недовейсов поведе с пробив за 2:1, но Донев спечели следващите пет гейма, а с това и мача.

На четвъртфиналите Донев ще играе срещу Петер Хелер от Германия.

Александър Лазов също се класира четвъртфиналите след обрат над Михайл Коровин от Русия. Поставеният под №5 Лазов спечели с 1:6, 6:4, 6:2 за 2 часа и 17 минути игра.

Александър започна лошо срещата и спечели само един гейм в първия сет. Във втората част Лазов на два пъти изоставаше с пробив, но успя обърне и да спечели с 6:4. В третата решителна част Лазов направи три пробива и спечели с 6:2.

На четвъртфиналите Лазов ще играе срещу поставеният под №3 Иван Неделко от Русия или Раян Стори от Великобритания.

За класирането си на четвъртфиналите Донев и Лазов заработиха по две точки за световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини