Димитър Кутровски ни върна в играта срещу Беларус



04-03-2011 19:06 | Николай Драгиев

Беларус и България се оттеглиха след началния ден от двубоя в първи кръг на група II в зона Европа/Африка при резултат 1:1. В откриващия сблъсък младата надежда на домакините Уладзимир Игнатик (№199) обърна опитния Тодор Енев след 6:2, 3:6, 6:7 (4:7), 6:2, 6:2 за 2 часа и 55 минути игра.

Така Тошко отново бе на път да постигне страхотна победа за България, но отново силите му не стигнаха за повече 3-4 сета.

 

Във втория двубой на сингъл Димитър Кутровски, който направи дебют, надви Сергей Бетов от домакините. Дими се наложи със 7:5, 6:4, 2:6, 7:6(2). Интересното е, че Кутровски е 555-и в ранглистата, а Сергей Бетов 407-и.

 

По-стабилната игра на българина бе решителна  за престижния успех в Минск. Той обърна четвъртия сет, след като изоставаше с 0:4! В решителния тайбрек пък бе убедителен - 7:2 точки.


В събота от 14,00 часа пък е двубоят на двойки, в който за нашия отбор най-вероятно ще играят Валентин Димов и друг дебютант - Димитър Кузманов. Срещу тях ще се изправи звездата Макс Мирний с партньор - същият този Игнатик.

Досега националните отбори на България и Беларус не са се срещали един срещу друг. Преди сблъсъка домакините бяха считани за абсолютен фаворит, тъй като всичките им играчи са по-напред в световната ранглиста, а освен това разчитат на Макс Мирний, който е шести в ранглистата за играчи на двойки.

В неделя на корта ще видим двойките Тодор Енев - Сергей Бетов или Александър Бури.  Димитър Кутровски ще има трудната задача срещу Уладзимир Игнатик. Преди време Дими бе споделил в интервю, че е тренирал с Игнатик и той е съвсем преодолим съперник.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ДЕНЯ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини