БФТ и SoCourt започват съвместна работа



21-03-2018 16:21 | Tennis24.bg

Българската федерация по тенис стартира работа с приложението SoCourt. Благодарение на партньорството, треньори, състезатели, родители както и всеки един от зрителите, ще могат напълно безплатно да съхраняват най-вълнуващите моменти от случващото се на корта по време на повечето турнири от държавния календар на БФТ през 2018 г.

„Дигитализацията и достъпността на спорта ни и случващото се в него от всички, които имат интерес, са от изключителна важност за развитието му. Именно затова поставяме сериозен фокус върху съвместната ни работата със SoCourt. Приложението е полезно както за самите състезатели, така и за техните треньори, които благодарение на неограничения брой клипове, които могат да правят, ще имат възможността да анализират в детайли представянето на своите възпитаници. Същевременно всичко записано ще е достъпно за широката аудитория, която по този начин ще има възможност да наблюдава магията на нашия спорт“, коментира Катерина Генова, генерален секретар на БФТ.

За краткото време, в което съществува, startup-ът е изградил партньорства с множество федерации, спортни центрове и треньорски академии. Ключови сред тях са тези с централата на adidas в Германия, Унгарската федерация по тенис, школата за подрастващи тенисисти на Жустин Енен в Брюксел, турнира „Les Petit As“ във Франция и много други.

Днес една от основните цели на SoCourt е продуктът да бъде разпознаваем и в България, за да помага на всички тук, които обичат спорта. От екипа са категорични, че партньорството с федерацията по тенис е важна стъпка в тази насока.

„Оценяваме високо възможността да сме партньор с тенис федерацията ни. Вярваме, че ще оправдаем доверието, което ни бе гласувано от ръководството на БФТенис. Надяваме се сътрудничеството ни да бъде успешно и дългогодишно“, заяви Йонко Лазаров, един от основателите на SoCourt.

Първото световно тенис събитие, на което ще бъде позиционирана система на SoCourt ще е Купа „Дейвис“ в Пловдив. Надпреварата ще се проведе между 4 и 7 април в ТК „Локомотив“ в града.

Ползването на апликацията ще бъде достъпна безплатно за всеки желаещ да я свали. Най-добрите моменти от държавните първенства и международни турнири ще бъдат достъпи в апликацията на SoCourt и във Facebook страницата на БФТ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини