Федерер довърши започнато, продължава без грешка през 2018-та



12-03-2018 07:55 | Николай Драганов

Роджър Федерер довърши успешно своя мач от втори кръг на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс срещу Федерико Делбонис. В двубой от програмата за събота, прекъснат и отложен заради дъжд при 6:3, 2:2, швейцарецът в крайна сметка се наложи със 7:6(6) във втория сет при доиграването на следващия ден.


Това беше мач №450 за Федерер в "Мастърс" турнири, като Маестрото има 351 победи и 99 загуби. Роджър играе за 17-ти път в Индиън Уелс и се бори за шеста титла. Ако успее да стигне до нея, той ще защити трофея си от миналата годината.


"Интересно е - от вечерен мач се налага да играеш такъв през деня. Играеш срещу същия човек и можеш наистина да сравниш условията. Доста интересно. Играта е различна - през нощта топката е по-бавна, настилката не реагира толкова, топката не се движи бързо. Вчера записах пет аса, а днес - нито един", анализира Федерер.


Делбонис влезе в мача с надежда, тъй като бе спечелил единственият им сблъсък досега през 2013 година в Хамбург. Амбициран да защити трофея си и първото място в ранглистата, което ще се случи при достигане до полуфинал, Федерер обаче не допусна изненади. 


До този момент от началото на сезона Роджър има 13 победи от 13 мача, които му донесоха титлите от Australian Open и Ротердам. Той е загубил едва 3 сета от 35 изиграни този сезон. В трети кръг на Индиън Уелс Маестрото ще се изправи срещу Филип Крайнович, като това ще бъде първият мач помежду им. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини