Мугуруса катастрофира в Индиън Уелс



10-03-2018 09:30 | Николай Драганов

Намиращата се под №100 в световната ранглиста Сачия Викери поднесе голямата изненада до тук на турнира в Индиън Уелс, отстранявайки третата поставена Гарбине Мугуруса след 2 часа и 11 минути на корта.


Родената през 1995 година американка се наложи след обрат 2:6, 7:5, 6:1 по пътя към най-голямата победата в своята кариера. Тя дойде не без помощта и на самата Мугуруса, която водеше със сет преднина и 4:2 във втората част, но допусна пълен обрат.


С този успех Викери затвърди напълно силното си представяне по-рано през сезона в Окланд, където достигнадо полуфинал, загубен от Каролине Вожняцки.


Пред американката се отваря отличен шанс да натрупа още точки, самочувствие и опит в големите турнири, тъй като във втори кръг ще срещне Наоми Осака. Японката изхвърли от турнира Мария Шарапова преди ден. Така очакваният суперсблъсък между две носителки на титли от Големия шлем като Мугуруса и Шарапова изцяло се провали за радост на Викери и Осака.  

 

Изненада не допусна световната №1 Симона Халеп, която се наложи с 6:4, 6:4 над Кристина Плишкова. Румънката се нуждае от тази победа, за да бъде почти сигурна, че ще задържи първото си място в ранглистата и след края на турнира. Към момента тя може да бъде изместена от Каролине Вожняцки, стига датчанката да спечели трофея. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини