Кириос се отказа от Индиън Уелс



10-03-2018 08:10 | Николай Драганов

Поставеният под №17 в схемата Ник Кириос отказа участие от започналия в четвъртък първи за годината турнир от сериите "Мастърс" 1000 в Индиън Уелс. 


Причина за оттеглянето на австралиеца е контуция в лакътя. Заради същата травма 22-годишният ексцентричен тенисист отказа още три надпревари преди тази - в Делрей Бий, Ротердам и Акапулко. Кириос не е играл от началото на февруари, когато беше в игра за Австралия на Купа "Дейвис".

 

Ник пристигна в Индиън Уелс рано и се надяваше да изиграе успешно своя мач от втори кръг срещу Данийл Медведев, но изглежда контузията не му е позволила това да се случи. През миналата година той също нямаше късмет тук - австралиецът достигна до четвъртфиналите, но не успя да излезе за мача си заради хранително натравяне.


"Изключително съм разочарован, че трябва да се оттегля, защото Индиън Уелс е един от любимите ми турнири, но лакътят ми просто не е готов. Дадох му възможно най-дълго време, но все още не съм в състояние да се състезавам", написа Кириос в "Туитър".


Австралиецът ще бъде заменен от №108 в света Матео Беретини като "щастлив губещ". Така Беретини заменя Кириос като потенциален съперник на Григор Димитров в четвъртината на схемата в Индиън Уелс. Ник можеше да се изправи срещу Григор на четвъртфинал, заедно с Кевин Андерсън, който към днешна дата изглежда далеч по-вероятен съперник. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини