Жребият размина Федерер и Джокович



07-03-2018 08:30 | Станко Димов

В ранните часове на сряда беше изтеглен жребият за основната схема на първия за сезона турнир от Мастърс 1000 сериите – този в Индиън Уелс. Водач в схемата е световният №1 и шампион от миналата година Роджър Федерер.

Швейцарецът, както и всеки от 32-ата поставени, започва директно от втория кръг, където ще срещне Райън Харисън или Федерико Делбонис.

Първият поставен, с когото Роджър може да премери сили е Филип Краинович. Подобен дуел е възможен в третия кръг. Адриан Манарино и Фабио Фонини пък изглеждат най-опасните опоненти за Федерер На осминафиналите.

В тази част на схемата попадна и Григор Димитров. Българинът и швейцарецът могат да се срещнат на полуфиналите. Григор започва срещу Фернандо Вердаско или Гуидо Пея, а при победа е възможно да срещне Андрей Рубльов в третия кръг.

Във втората половина на схемата също се очертава да бъде повече от интересно. Бившият водач в ранглистата Новак Джокович се завръща на корта за първи път от януари насам. Той е поставен под №10, като в първия си двубой ще играе с тенисист от квалификациите.

При успешен старт Ноле ще се класира за третия кръг, където е възможен сблъсък с Кей Нишикори, който също наскоро се завърна на корта след контузия.

На осминафиналите Джокович може да срещне шампиона от Акапулко от миналата седмица Хуан Мартин дел Потро, на четвъртфиналите – Марин Чилич, а на полуфиналите Александър Зверев.

ЖРЕБИЙ ЗА ОСНОВНАТА СХЕМА В ИНДИЪН УЕЛС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини