Зверев: Побеждавал съм идола си, мога да спечеля титла от Шлема



02-03-2018 16:15 | Николай Драганов

Младата звезда на световния тенис Александър Зверев изрази увереност, че рано или късно ще подобри своите резултати в турнирите от Големия шлем. 


Макар да направи фурор през последните два сезона, като през миналия спечели две "Мастърс" титли и се изкачи до №3 в света, Саша все още не е побеждавал играч от Топ 50 в турнир от Шлема до този момент. Германецът не е достигал дори четвъртфинал при 11 опита в основната схема до този момент.


В скорошно интервю Зверев посочи, че е оптимист относно своите шансове занапред. "В кариерата си досега съм побеждавал идола си Роджър Федерер и играчи като Новак Джокович. Убеден съм, че ако се фокусирам върху подготовката си, няма да ми отнеме много време преди да спечеля титла от Големия шлем", каза той.


Саша коментира и отношенията си с Борис Бекер. "Чест е за мен, че мога да разчитам на него. Мисля, че нивото ми може много да се подобри. Той ще бъде с Германия на Купа "Дейвис" и на някои други турнири с мен, но не мога да кажа, че ще бъде мой треньор", коментира Зверев, който също подобно на самия Бекер призна, че легендарният германец е близък на баща му и семейството. 


Относно раздялата с Хуан Карлос Фереро, Зверев коментира: "Имахме два различни възгледа за тениса и в Мелбърн седнахме и поговорихме. След това аз и останалите от екипа ми решихме, че е по-добре да прекратим взаимоотношенията си". 
В момента Зверев е в Акапулко, където му предстои полуфинален двубой срещу Хуан Мартин дел Потро. Това е първи мач във финалната четворка за Саша през този сезон. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини