Баутиста Агут се прицели във втори трофей за сезона



28-02-2018 15:31 | Станко Димов

Роберто Баутиста Агут си подпечата място на четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Дубай, който е от категория АТР 500. Испанецът, поставен под №3 в схемата, се наложи с 6:4. 6:7 (2), 6:1 над Пиер-Юг Ербер (Франция).

Двамата предложиха страхотна битка в първите два сета, а в решаващата част Баутиста Агут подобри качеството на играта си и достигна до Топ 8 в Дубай за втори път в последните три години.

„Трябваше да се боря много здраво. Днес беше трудно да се чувствам добре на корта, защото духаше силен вятър“, коментира Баутиста Агут след двубоя.

Испанецът, който в началото на сезона спечели титлата от турнира в Окланд, отрази всичките четири точки за пробив в двубоя. Той сервира на ниво и приключи срещата с 80% успеваемост на първи начален удар.

В спор за място на полуфиналите Баутиста Агут ще се изправи срещу Борна Чорич. „Той играе добре тук. Като цяло е много добър и ще трябва да намеря най-добрия си тенис, за да го победя“.

Чорич си заслужи място на четвъртфиналите след успех с 6:1, 6:4 над Беноа Пер. Срещата продължи само 63 минути. Това е вторият французин, който Чорич отстрани в Дубай, след като на старта се справи и с Ришар Гаске.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини