Григор Димитров - №1 за четвърти път



25-02-2018 16:00 | Станко Димов

Григор Димитров ще се завърне в игра идната седмица, когато ще участва на турнира на твърди кортове в Дубай, който е от категория АТР 500. Българинът е поставен под №1 в схемата, а справка на Tennis24.bg показва, че това се случва за четвърти път в кариерата на Димитров в АТП Уърлд Тур.

Първият случай е от края на април 2014-а, когато Димитров оглавява схемата в турнира на клей в Букурещ. В румънската столица българинът печели титлата, негова първа и единствена до момента на червени кортове, като през целия турнир не губи нито един сет.

Близо 3 години минават до втория случай, в който Димитров е водач в основна схема. В началото на април 2017-а той получава „уайлд кард“ за надпреварата на клей в Маракеш и става №1 в схемата в „последния момент“. Григор обаче не е убедителен в Мароко и губи още в първия си двубой (от Томи Робредо).

Третият подобен случай е от края на миналия сезон. На един от любимите си турнири – този в зала в Стокхолм, Григор е поставен под №1 и стига до финала без да загуби сет. В двубоя за трофея обаче Димитров отстъпва пред Хуан Мартин дел Потро, който успява да защити титлата си. От гледна точка на участия във финали, АТР 250 в Стокхолм определено е любимо място за Спортист №1 на България за миналата година. Цели три пъти Димитров е бил финалист в шведската столица.

Конкретно в Дубай Димитров ще участва за втори път в кариерата си. Първият беше през 2011-а, когато българинът преодоля успешно квалификациите, но в първия кръг на основната схема отстъпи пред Ришар Гаске.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини