Федерер ще остане на върха минимум месец



19-02-2018 12:03 | Станко Димов

На 19 февруари 2018-а година Роджър Федерер официално се завърна на върха на ранглистата и се превърна в най-възрастния №1 в света. Колко време ще се задържи Маестрото „на върха на света“ е невъзможно да се предвиди с точност, но е ясно, че той няма как да бъде детрониран до 18-и март, понеделникът след турнира в Индиън Уелс.

Единственият, който може да свали Маестрото от върха е Рафаел Надал. Миналата година, по това време, Надал участва на турнира в Акапулко и игра финал. В мексиканския курортен град испанецът има да защитава 300 точки, но на този етап участието му в турнира не е на 100% сигурно. Припомняме, че Надал получи контузия в бедрото по време на двубоя срещу Марин Чилич от четвъртфиналите на Australian Open. Дори да се върне в Акапулко и да спечели титлата, Рафа пак няма да успее да си върне първото място веднага.

Федерер пък игра на един от любимите си турнири – този в Дубай, където е 7-кратен шампион. Миналия сезон обаче швейцарецът отпадна във втория кръг, където беше победен от Евгени Донской. Това означава, че Федерер има да защитава само 45 точки.

Голямото предизвикателство пред 36-годишния атлет ще започне през март в Щатите, където се провеждат първите два турнира от категория Мастърс 1000 – в Индиън Уелс и Маями. И в двете надпревари Федерер е шампион от миналата година и има да защитава общо 2000 точки.

За справка – Надал достигна до IV кръг в Индиън Уелс и финал в Маями, като и в двата случая беше победен от Федерер. От двата турнира Надал има да защитава общо 690 точки и при добро стечение на обстоятелствата Матадора ще може да си върне водачеството в ранглистата още преди сезона на клей в Европа. Именно на червено обаче Рафа има да защитава 4680 точки (титли в Монте Карло, Мадрид, Барселона, „Ролан Гарос“, както и четвъртфинал в Рим), а Федерер - 0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини