Григор за Tennis24.bg: Това беше един от добрите ми мачове за годината16-02-2018 18:31 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Ротердам


Григор Димитров се появи в отлично настроение на пресконференцията си след победета над Рубльов в Ротердам. След нея той раздаде автографи на подавачките на топки, които го срещнаха на вратата на залата. Ето какво каза българинът специално за Tennis24.bg.

- Изигра най-убедителния си мач тук днес. На какво се дължеше успехът?
- Да играя мач след мач е нещо, което винаги ме провокира да се представям по-добре от предишния ден. Това беше един от добрите ми мачове за тази година. Радвам се, че се движех по-добре по корта, сервирах по-добре. Като цяло се чувствам по-спокоен. 


-Завръщаш се като №4 в света. Имаш ли амбиции и за по-нагоре?
- Защо не и още по-нагоре? Но ще бъде трудно, имам много препятствия пред мен. Затова трябва да гледам мач за мач, турнир за турнир. Защото знам, че ако играя добре и печеля много срещи и ще имам възможност за нещо повече. Но в момента тенисистите пред мен са с доста повече точки от мен, така че трябва да направя нещо голямо. За мен целта е ясна: с всеки един мач да надраствам играта си. 


- Утре излизаш на полуфинал срещу Гофен, с когото играхте и миналата година в Ротердам. Настроен ли си за реванш?
- Не искам да мисля за срещата като за реванш. С него се познаваме от доста време, имали сме много оспорвани мачове. Напоследък играем често един срещу друг. Все пак днес той не игра и почива и това може би му дава малко предимство. Аз съм тук, за да играят колкото се може повече мачове и да се подготвям за следващите седмици, които са още по-важни за мен. Целта ми утре и да изиграя още по-добър мач и дано се чувствам добре физически.


- Има ли за теб значение дали играеш дневна или вечерна сесия? 
- Абсолютно никакво значение няма. Някой път не зависи и от тебе. Да се надявам, че някой от тези дни ще играя и във вечерната сесия.


- След мачовете тук веднага правиш тренировка. Защо?
- Правя го защото не се чувствам уморен и ми се работи още. Не мога да кажа, че това ми е някакъв навик. Но с тези тренировки се подготвям за тежките срещи, които ме очакват.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Тенис - резултати и статистика
Други новини