Григор пред Tennis24.bg: Би било чудесно да се върна на №4, но играта ми е приоритет15-02-2018 21:09 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Ротердам


Час и половина след победата си над Филип Краинович на турнира в Ротердам вторият поставен се появи на пресконференция в зала "Ахой". В нейния край той отговори на въпросите на пратеника на тенис сайта на България.

- Как почувства днес играта си? Спечели почти всички важни точки.
- Това всъщност беше най-важното. Още в началото на мача имах възможности, но пресилих топката. Исках да навляза още малко в корта, да отнема от неговото време, да наложа моята игра. Опитах се да бъда фокусиран през двата сета. Той има висок процент първи сервис, затова се концентрирах върху това да влизам в разигравания. Като цяло днес беше с една идея по-добре.


- Утре се срещаш с Андрей Рубльов, когото вече победи тази година на Откритото първенство на Австралия. Това дава ли ти предимство?

- До известна степен да, но той обича много да играе на закрито. Настилката му пасва, наистина играе добре тук, атакуващо. Съсредоточен съм върху това какво аз мога да направя повече, за да се противопоставя на играта му. Мисля че в момента намирам правилната форма. Надявам се утре да играя още по-добре.


- Ако спечелиш срещу него, се връщаш на четвъртото място в световната ранглиста. Това амбицира ли те допълнително?
- Да си призная честно, не мисля за това. Просто знам, че когато побеждаваш всичко се получава. Затова целите ми са малко по-различни. Разбира се, би било чудесно да се върна на четвъртото място, но играта ми е приоритет.


- Помага ли ти подкрепата на сънародниците по трибуните?
- Винаги. Виждам български знамена където и да играя и това ме мотивира много. Дори когато играя в САЩ, Канада или Австралия се чувствам като у дома, заради тази подкрепа. Благодаря на всички тези хора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Тенис - резултати и статистика
Други новини