Нишикори намира формата си



Нишикори намира формата си
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-02-2018 11:09 | Станко Димов

Кей Нишикори се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Ню Йорк. Бившият №4 в света, който наскоро се завърна на корта след операция на китката на дясната ръка, се наложи с 6:2, 6:4 над Евгени Донской. Двубоят продължи едва 65 минути, а Нишикори се отличи с невероятна ефективност при сервис – 84%.

„Сервирах наистина много добре, особено във втория сет. Започнах да намирам познатия ритъм. Днес всичко за мен се получи по план. Бях агресивен когато трябваше. С всеки мач си подобрявам формата. Мисля, че днешният двубой беше един от най-добрите ми“, коментира Нишикори.

В следващия кръг Нишикори ще се изправи срещу Раду Албот, който отстрани надеждата на домакините Джон Иснър със 7:6 (5), 3:6, 6:3.

„Всеки знае, че Джон притежава най-добрия начален удар в тура. Изключително трудно е да върнеш неговия сервис в корта. Просто не знаеш как да реагираш на такъв начален удар“, коментира Албот. Иснър приключи двубоя с 28 аса, но и те не му помогнаха да остане в турнира.  

За четвъртфиналите се класира и четвъртият поставен Адриан Манарино, чийто опонент Петер Гойовчик се отказа в третия сет заради контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини