Андре Агаси: Тенисът сега е на много по-високо ниво от преди



28-02-2011 20:06 | Николай Драгиев

Пет години след като спря с активния тенис легендарният Андре Агаси намира играта в момента на съвсем различно ниво. Според него играчите са много по-добри от преди и това се дължи главно на присъствието по едно и също време на най-добрите в историята - Рафаел Надал и Роджър Федерер.

 

Тази нощ Андре и неговият основен съперник Пийт Сампрас ще изиграят демонстративен мач в "Медисън Скуеър Гардън".

 

"Нивото сега е значително по-високо. Нещото, което промени играта най-драматично, са възможностите, които дават новите кордажи. Като комбинираме това с присъствието на Надал и Федерер и това, което те допринесоха за играта, мисля че може да говорим за друго измерение в тениса," смята Агаси.

 

Агаси от своя страна е доволен от силната форма на Новак Джокович от началото на година, както и от завръщането на Хуан Мартин дел Потро.

 

"Ако Джокович задържи това ниво през годината, ще бъде много трудно да бъде спрян. Хубаво е да видим отново в игра и Дел Потро. Бях разочарован от това, което се случи с него, тъй като той тъкмо бе станал водещ фактор.

 

"Мисля че, ако бе здрав, то той щеше да промени развитието на миналата година. Особено що се отнася до представянето на Надал. Мисля че вратата е отворена и някои играчи, различни от Федерер и Надал, имат своите шансове в "Големия Шлем", смята Агаси.

 

"Като неутрален зрител за мен е страхотно да гледам двамата може би най-добри в историята да играят един срещу друг. При това говорим за състезатели с напълно различни концепции за играта."

Попитан коя е точката, която никога няма да забрави, той посочи свое изпълнение на US Open срещу Алекс Кореча.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини