Федерер: Тук съм за първото място



 Федерер: Тук съм за първото място
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-02-2018 14:31 | Любомир Тодоров

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер даде пресконференция преди началото на АТР 500 турнира в Ротердам, в който е водач на схемата.


"След Откритото първенство на Австралия мислих за световната ранглиста. Аз и моят екип сме много развълнувани. Затова съм тук, ще дам всичко, за да се върна на първото място", коментира Маестрото атаката на върха в класацията на АТР.


Относно възможността да играе четвъртфинал срещу сънародника си Стан Вавринка и при победа да си осигури първата позиция, швейцарецът отговори така:


"Обичам да съм в такава позиция независимо срещу кого. Ако успея да се върна на това място, товя няма да се случи по лесен начин. Постижението би било доста невероятно. Радвам се, че Стан е в моята част на схемата".


"Ако бях спечелил само една титла от Големия шлем, щях да съм на седмото небе. През 2016 година Новак и Анди бяха в своя разцвет. Рафа беше достатъчно млад, за да се завърне. Винаги съм вярвал, че мога да спечеля отното в Шлема. Това е едно невероятно пътуване", допълни той.


Федерер започва участието си в зала "Ахой" в сряда от 20:30 часа българско време с двубой срещу Рубен Бемелманс от Белгия.

 

Tennis24.bg ще има пратеник на турнира в Ротердам!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини