Терзийска и Аршинкова взеха мача на двойки срещу Сърбия



07-02-2018 18:08 | Tennis24.bg

Дебютантките Джулия Терзийска и Петя Аршинкова записаха впечатляваща победа на двойки на турнира "Фед къп". Българките се наложиха с 6:3, 7:6 (8) над Деяна Раданович и Олга Данилович за 1 час и 38 минути игра.

За съжаление България загуби от Сърбия с 1:2 на старта на "Фед къп". Преди срещата на двойки нашите момичета загубиха в мачовете на сингъл. Изабелла Шиникова отстъпи на Олга Данилович с 3:6 ,7:6(3), 6:7(8) за 2 часа и 3 минути.

Виктория Томова загуби с 3:6, 4:6 от Деяна Раданович за 1 час и 14 минути. Така България вече губи от Сърбия с 0:2 победи на "Фед къп".

Надпреварата от група I на зона Европа/Африка започна днес и ще завърши на 10 февруари в естонската столица Талин. Нашите момичета са в група “А” заедно с отборите на Сърбия и Грузия. Утре България ще играе срещу Грузия. Само първият в групата ще продължи към полуфиналната фаза в състезанието. Там победителят от група „А“ ще играе срещу победителя от група „D“, където са отборите на Полша, Турция, Австрия и Латвия. Победителите от полуфиналите ще играят за класиране в по-горната група на "Фед къп", а последните два отбора изпадат от група I на зона Европа/Африка.

България е представена от Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска и Петя Аршинкова с капитан Дора Рангелова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини