Джокович надигра Федерер за своята 20-та титла (видео)



26-02-2011 18:23 | Николай Драгиев

Новак Джокович спечели своята трета поредна титла в Дубай, втора за сезона и общо 20-а в кариерата си. Сърбинът, който няма загуба от началото на сезона, победи с 6:3, 6:3 Роджър Федерер във финала на силния "Мастърс 500" в ОАЕ. Въпреки успеха си Новак остава на трето място в световната ранглиста, изоставайки с минимална разлика от швейцареца.

 

Джокович отново показа изумителен тенис, подобен на този, който му донесе титлата на Australian Open 2011. Освен перфектна игра от основната линия, Джокович добави за този мач и отлична успеваемост от начален удар. Освен това той отново изпълни прекрасно изпитаната тактика срещу Федерер и продуцира купища грешки от неговия бекхенд.

 

 

"Днес изиграх един от най-добрите мачове в последно време. Да играя с Роджър винаги е голямо предизвикателство. Трябва да бъдеш на най-доброто си ниво, а аз изиграх перфектен мач.

 

 

"Работих много върху сервиса си и резултатите се виждат," коментира Джокера след срещата.

"Имам много успехи в Дубай, прекарвам доста време от годината тук. Просто Новак игра много добре през цялото време, през целия турнир. За мен бе труден мач. Той заслужено победи," сподели Федерер.

 

 

Особено впечатляващ за Джокович бе първият сет, в който той бе на извънземно ниво. Той вкара 85% първи сервис, губейки в своите геймове общо 4 точки. В същото време Ноле тотално надигра Федерер в по-дългите разигравания и стигна до два пробива за 6:3.

 

Със старта на втория сет Федерер опита да промени ситуацията на корта. След страхотна битка бившият номер 1 успя да пробие сервиса на Джокович и поведе с 3:1. Силите му стигнаха обаче дотук. Сърбинът се разигра на познатото ниво от първия сет и спечели пет поредни гейма - 6:3 и нова титла за Новак.

 

Така Джокович регистрира рекордната в неговата кариера серия от 14 поредни победи. Освен това Ноле е едва шестият действащ играч, който има поне 20 титли в кариерата си.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини