Федерер на финал по нежелан сценарий (видео и снимки)



26-01-2018 11:41 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за финал на Откритото първенство на Австралия. Това стана факт, след като швейцарецът се наложи с 6:1, 5:2 и отказване над сензацията в турнира Хьон Чун. Кореецът изпитваше затруднения с придвижването по корта и реши да не довърши срещата, която се развиваше изцяло по вкуса на „Маестрото“.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

„Мисля, че той беше добре в първия сет. В началото на втория обаче стана малко по-бавен, явно имаше проблем с крака. Аз съм имал много подобни моменти преди и знам, че болката може да бъде ужасна и е по-добре да се откажеш. Много съм щастлив да се класирам за финала, но не по този начин. Той направи великолепен турнир“, коментира Федерер отказването на Чун и продължи.

„Той се бори до последно, но явно имаше нещо, за да се случи това отказване. Той вече е великолепен тенисист, ще виждаме все повече от него, топ 10 със сигурност, игра много добре, виждам защо се е справил със Саша, Новак и другите“.

В неделя Федерер ще се изправи срещу Марин Чилич в повторение на финала от Уимбълдън миналата година. Ако спечели, Маестрото ще вдигне своята 20-та титла от турнири от Големия шлем.

„На този корт трябва да играеш агресивно, това зависи и от двама ни. Той ме победи лошо на US Open преди няколко години, помня много добре този мач, след това играхме още няколко пъти заедно и се познаваме добре. Нямам търпение да изляза за този двубой“, каза Федерер.

В неделя Федерер ще излезе на 30-ия си финал в турнири от Шлема, негов 7-и в Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини