Тони Надал: Рафаел може и да не защити всички точки през 2011



26-02-2011 15:46 | Николай Драгиев

Чичото и треньор на Рафаел Надал - Тони се включи в интригуващо интервю, в което трябваше да отговаря на въпроси на фенове на световния номер 1.

 

В него наставникът на Матадора признава, че не може да направи прогноза дали Рафа ще защити своите над 12 000 точки през 2011 година, нито колко дълго ще продължи цялостната кариера на Надал с оглед ранното му навлизане сред професионалистите и контузиите, които го съпътстваха.

 

"Рафаел знае, че всеки сезон той започва от нулата. Това, което е важно, е да играе силно колкото се може по-дълго. Ако се случи така, че не успеем да защитим своите 12 000 точки, ще имаме 8000 или по-малко," смята Надал-старши.

 

Попитан колко дълго ще продължи кариерата на Надал, Тони отговаря така: "Не мога да знам. Колкото се може по-дълго, но е доста сложно. Теоретично Рафаел стартира много млад (на 16 е в топ 50) и може да се очаква да има по-кратка кариера, но нищо не се знае.."

 

Тони Надал разкрива, че самият той е фен на футболния Барселона, което го противопоставя на Рафа. Краля на клея е известен с това, че е един от най-запалените привърженици на другия гранд в Испания - Реал Мадрид.

 

"Не съм настроен негативно към Реал. Аз уважавам съперничеството между достойни противници. Все пак смятам, че Барселона са по-добри," коментира той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини