Победната серия на Кербер продължава с пълна сила



Победната серия на Кербер продължава с пълна сила
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-01-2018 08:53 | Станко Димов

Бившата водачка в световната ранглиста Ангелик Кербер се класира за четвъртфиналите на Australian Open след изключително труден успех с 2:1 сета над сензацията в турнира Су-Уей Сие от Тайван. Левичарката от Бремен, която е шампион в Мелбърн от 2016, загуби първия сет с 4:6, но спечели следващите две части със 7:5 и 6:2, за да си гарантира оставането в турнира.

Битката на „Род Лейвър Арина“ продължи 2 часа и 8 минути, а след последната точка Кербер си гарантира второ участие на четвъртфиналите в последните три издания на Australian Open.

Сие, бивша №1 в ранглистата на двойки, демонстрира невероятна форма в Мелбърн, като по-рано в турнира отстрани шампионката от Уимбълдън Гарбине Мугуруса и Агниешка Радванска.

Какво обаче да кажем за Кербер, която от началото на годината не познава вкуса на поражението. Германката спечели всичките си двубои на „Хопман къп“ в Пърт, а след това триумфира и с титлата в Сидни.

„Мисля, че ключът за успеха за мен беше, че в края бях в състояние да продължа да тичам колкото е необходимо“, каза след срещата Кербер.  

В спор за място на полуфиналите шампионката от 2016-а година ще се изправи срещу Мадисън Кийс (САЩ).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини