Андреев печели, Топалова отпадна след драма



21-01-2018 07:56 | Любомир Тодоров

Започна участието на българските тенисисти на Откритото първенство на Австралия при юношите и девойките. Адриан Андреев записа успех на старта, а Гергана Топалова отпадна в изключително драматичен мач.


Андреев се справи с представителя на домакините Кен Кавлак с 6:3, 6:3 след 70 минути игра. Софиянецът направи пет пробива в двубоя, а допусна два.


Адриан ще играе срещу №7 в схемата Себастиан Корда във втория кръг.


Той отпадна на двойки. Заедно с Лодевайк Вестрейт от Холандия те отстъпиха на Бантиа (Индия) и Чин (Малайзия) с 1:6, 6:7(5).

 

При девойките Топалова имаше четири поредни мачбола при 6:2 в тайбрека на третия сет, но в крайна сметка загуби от Пейтън Стърнс (САЩ) с 1:6, 7:6(6), 6:7(7) след повече от два часа игра.

 

"Заради отока в коляното лекарката от WTA ми каза да не играя този мач, но не я послушах. Малко не ми достигна в тайбрека на края, за да спечеля", заяви Гери от Мелбърн за Tennis24.bg.


По-късно днес пловдивчанката и Даниела Висмане от Латвия победиха на двойки Ел Жарди (Мароко) и Хийт (Великобритания).с 6:2, 6:1. На осминафиналите те ще срещнат Хюит (Великобритания) и Стърнс (САЩ).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини