Поредна наказателна акция на Рафаел Надал



19-01-2018 12:05 | Станко Димов

Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал се класира с лекота за осминафиналите на Australian Open. Това стана факт, след като испанецът надви с категоричното 6:1, 6:3, 6:1 представителя на Босна и Херцеговина – Дамир Джумхур. От началото на турнира Надал няма загубен сет, като в 5 от изиграните общо 9 е губил само по един гейм.

В двубоя днес Надал сервира на обичайното добро ниво, макар да допусна един пробив на подаването си. Матадора приключи срещата с ас по диагонала, реализирайки третия открил се пред него мачбол.

„Няма лесни мачове в турнирите от Големия шлем. Уважавам всеки един от съперниците си и съм готов да се боря дълго време. Мисля, че мога да бъда доволен от представянето си днес“, коментира Надал след срещата.

„Започнах с много добро ниво, а това помага много. Понякога допусках грешки, но генерално нивото на представянето ми беше добро. Дамир е разнообразен тенисист, затова опитвах различни вариации на игра.

Този турнир винаги е бил много специален за мен, имам специална връзка с феновете на тениса тук. Радвам се, че ще се завърна на корта отново в неделя. Винаги, когато играя атмосферата е страхотна, а това ме мотивира още повече“.

В неделя Рафаел Надал ще се изправи срещу Диего Шварцман, който по-рано днес надви с 3:1 сета Александър Долгополов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини