Джокович отрече информациите за бойкот



16-01-2018 12:31 | Станко Димов

Новак Джокович се завърна на корта с категорична победа – 6:1, 6:2, 6:4 над Доналд Йънг. Двубоят беше първи за сърбина от 6 месеца насам. Ето какво каза Ноле на официалната си пресконференция след срещата:

„Преди всичко съм изключително щастлив, че се завърнах. Отсъствах дълго време, което не ми се беше случвало досега. През последните няколко седмици тренирах много усърдно, изиграх и един демонстративен двубой в Куйонг, но това е съвсем различно от официален мач, при това в Шлема. Надявах се, че ще успея да трансформирам всичките усърдия на тренировки в първия ми мач в Австралия“, коментира Джокович.

„Разбира се, че в мен бушуваха силни емоции, с които трябваше да се справя. Не бях играл от 6 месеца, а само преди 3 седмици изобщо не знаех дали ще пътувам за Австралия.

В първите два сета бях перфектен. В третата част имах леки колебания, но това е нормално. Като цяло съм много доволен от днешния двубой. Играх отлично на втори сервис през целия мач. Имаше някои моменти, в които първият сервис не влизаше, но на втори бях перфектен“.

Попитан за иформацията, че Джокович и другите тенисисти планират бойкот, ако не получат увеличение на наградните фондове на турнирите, Ноле каза следното: „Чух какво са написали журналистите. Изключително много уважавам тяхната професия, но не всичко, което излиза по медиите отговаря на истината. Няма много места в света и много случаи, в които можем да се съберем около 100 тенисиста на едно място. А Мелбърн ни дава тази възможност. Просто говорихме, никой не е споменавал думата бойкот“.    

Във втория кръг Джокович ще се изправи срещу Гаел Монфис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини