Андреев и Топалова отпаднаха на сингъл в Траралгон



14-01-2018 12:50 | Станко Димов

Адриан Андреев и Гергана Топалова загубиха срещите си от втория кръг на турнира в Траралгон (Австралия). Надпреварата е от първа категория на ITF.

При юношите Андреев отстъпи в три сета 4:6, 6:2, 3:6 от Даниел Михалски от Полша. На старта Адриан победи с 6:3, 6:7(5), 6:3 Филип Яну от Румъния.

Гергана Топалова трябваше да изиграе два мача в рамките на няколко часа. В среща от първия кръг поставената под №16 българка победи квалификантката Аюми Миямото от Япония с 6:3, 6:2. Във втория кръг 17-годишната пловдивчанка загуби с 2:6, 4:6 от Дейлина Хюит от САЩ.

Андреев и Топалова продължават участието си на турнира на двойки.

При юношите Адриан Андреев и Кристиан Дидер от САЩ ще играят срещу поставените под №8 французи Мансури и Пари.

Топалова и Даниела Висман от Австрия са поставени под №3 при девойките. В първия кръг техни съпернички ще бъдат японките Миамото и Нагата.

Гергана Топалова и Адриан Андреев са част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация /МТФ/ за турнирите в Австралия.

Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем – Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

Отборите са съставени от четири девойки и четири юноши.

От 20 януари Топалова и Андреев започват участието си в основната схема на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини