Мугуруса ще получи нов шанс преди Australian Open



04-01-2018 11:54 | Tennis24.bg

Шампионката на Уимбълдън Гарбине Мугуруса прие поканата на организаторите на турнира в Сидни и ще се включи с "уайлд кард" в надпреварата с награден фонд 776 хиляди долара през следващата седмица.

Втората в световната ранглиста беше принудена да се откаже в началото на третия сет в първия си мач за сезона в Бризбън срещу сръбкинята Александра Крунич преди два дни заради мускулни крампи на крака.

Тя ще използва състезанието в Сидни за последна подготовка преди започващото в средата на месеца Открито първенство на Австралия.

"Тази "уайлд кард" е много ценна възможност за мен да се върна на корта и, надявам се, да изиграя още няколко мача преди първия турнир от Големия шлем за годината в Мелбърн", заяви Мугуруса, която за кратко бе №1 в световната ранглиста през септември и бе избрана за "Тенисистка на годината" за 2017-а.

Сред основните съпернички на Мугуруса в турнира ще бъдат други две действащи шампионки от Големия шлем - победителката в Откритото първенство на САЩ Слоун Стивънс и шампионката от "Ролан Гарос" Елена Остапенко.

В основната схема ще участват и още четири носителки на титли от Шлема - Винъс Уилямс, Петра Квитова, Ангелик Кербер и представителката на домакините Саманта Стосър, а британката Йохана Конта ще защитава титлата си от миналия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини