Джокович с мъка достигна четвъртфинал



23-02-2011 19:12 | Николай Драгиев

Новак Джокович загуби втория си сет от началото на годината, но въпреки това се класира за четвъртфинал на "Мастърс 500" в Дубай. Сърбинът надви с 6:3, 2:6, 6:4 Фелисиано Лопес в качествен двубой продължил 110 минути. Така Джокович, който взима титлата в последните две години в ОАЕ, ще играе за място на полуфинал с германеца Флориен Майер.

 

Джокович далеч не показа най-добрата си игра срещу Лопес, но това е лесно обяснимо с факта, че това е едва вторият му състезателен двубой в последните три седмици. Джокович също така на моменти експериментираше и опитваше да излиза често на мрежата, макар често да бе разминаван от Лопес.

 

Ноле стартира концентриран мача, а първият му сервис влизаше в над 70% от случаите. Шампионът от Australian Open играеше с лекота и почти не правеше грешки. Така той сравнително лесно спечели с 6:3.

 

Във втория сет обаче от тази игра на Джокович нямаше и помен. Лопес проби още на старта при това нула и затвърди с още един пробив за крайното 6:2. Самият Джокович приемаше с усмивка купищата грешки, които допускаше в този сет.

 

Двамата си размениха по един пробив в третия сет и изглеждаше, че Лопес може и да успее да хвърли бомбата. Испанецът обаче бе предаден от своя начален удар, който не бе с него във важните точки. Джокович проби за втори път и без да допуска ново колебание затвори мача с 6:4.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини