Серина обърна Азаренка и защити марката "Уилямс"



27-01-2010 07:55 | Николай Драгиев

Най-голямата действаща шампионка при жените Серина Уилямс отново показа невероятната си класа. Американката осъществи пълен обрат в мача си срещу Виктория Азаренка в четвъртфиналите на Australian Open и я победи с 4:6, 7:6 (4), 6:1. След слаб първи сет, Серина се вдигна от 0:4 във втория и успя да надвие страхотно играещата Вика. Световната номер 1 записа нереалните 16 аса, често със скорост от 200 км в час и над 50 уинъра в целия мач, който продължи близо два часа и половина.

В първия сет Вика бе перфектна. Тя затрудняваше максимално Уилямс с дълбоки удари и я караше да греши. Азаренка записа само 9 печеливши удара в тази част срещу 23 непредизвикани грешки на американката. Седмата поставена дръпна с 5:2, позволи пробив, но след това затвори с 6:4 за 58 минути игра.

Втората част започна по подобен сценарий. Азаренка дръпна с 4:0 и си правеше каквото поиска на корта. Голямата шампионка обаче най-после се събуди при този резултат. Тя почна да ниже уинъри и брутални точки от сервис, което и помогна да направи пълен обрат 5:4. Стигна се до тайбрек, в който всяка точка бе шоу за публиката, но опитната Уилямс взе превес със 7:4 точки.

И някъде в тайбрека всичко бе предрешено за Уилямс. Тя започна в брутален стил третия сет. Уникални сервиси и уинъри от ретури й донесоха преднина от 4:1, която тя в крайна сметка трансформира в успех с 6:2.

В полуфиналите тя ще има наглед леката задача да отмъсти на китайката на На Ли за поражението, което тя нанесе на сестра й Винъс днес. На практика от сега е ясно, че в събота ще наблюдаваме мач между най-добрите в последните години - Жюстин Енен и Серина Уилямс.

 

"Изненадана съм. Не очаквах да обърна мача и вече си мислех за мача по двойки, който ми предстои. Публиката обаче много ми помогна", обясни Серина след срещата.

 

СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини