Федерер: Стига с този Голям шлем, мисля мач за мач



23-02-2011 14:49 | Станко Димов

За първи път от 8 години насам Роджър Федерер не държи нито една от титлите от Големия шлем в ръцете си.  Това породи много спекулации и въпроси дали не е дошъл краят на една ера. Тези дилеми обаче не вълнуват феновете на тениса в Дубай, които във вторник видяха любимеца си да се завръща на корта с победа. Какъв беше отговорът на Роджър?


„В момента съм в Дубай и мисля само за този турнир. В края на миналата година спечелих финалния „Мастърс”. На Australian Open Новак Джокович бе твърде добър и аз мога само да изразя уважение към него. Работя върху играта си и се надявам, че това ще бъде достатъчно. Във всеки случай не го правя заради турнирите от Големия шлем. Моята цел сега е титлата в Дубай”, сподели Федерер за радост на феновете си в екзотичната дестинация.


Първият съперник на „ФедЕкспрес” след Australian Open бе световният номер 75 Сомдев Деварман, който е сравнително популярен в Дубай. Въпреки, че допусна повече от 30 непредизвикани грешки, швейцарецът сервираще добре във важните моменти и не допусна изненада.


„В миналото съм имал няколко доста тежки двубои тук в началните кръгове. Последното нещо, което можех да си позволя е да подценя съперника”, каза Федерер.  Тази вечер швейцарецът ще премери сили с Марсел Гранолерс от Испания.


Доволен от старта в Дубай остана и шампионът от миналата година Новак Джокович. „В началото ми беше трудно, защото нямах представа как ще се справя след 3 седмици, в които не съм изиграл нито един официален мач. Не е лесно, след като през цялата си кариера съм играл от основната линия в един момент да започна да излизам на мрежата. Аз обаче работя по всеки един аспект от играта си. Вярвам, че ако сервирам добре ще се справя така и на мрежата”, коментира Джокович, който днес излиза срещу Фелисиано Лопес.  




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини