Дел Потро набира скорост, започна с победа в Делрей Бийч



23-02-2011 11:39 | Станко Димов

Аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро започна с победа участието си на турнира от „Мастърс 250” сериите в Делрей Бийч, САЩ. На старта на надпреварата латиноамериканецът се наложи с 6:4, 6:1 над един от най-обещаващите млади тенисисти в света Ричард Беранкис (Литва).

 

Двубоя бе равностоен в първия сет, след което Дел Потро взе тотален контрол и не остави шанс на противника си.


„Моята основна цел тази година е да бъда постоянен в игрите си. След като си бил една година извън корта е много трудно да се върнеш на същото ниво. С всеки изминал ден, мач и седмица подобрявам играта си”, коментира Дел Потро.


В спор за място на ¼-финал шампионът от US Open 2009 ще се изправи срещу Теймураз Габашвили, който се справи в 3 сета с местната надежда Джон Иснър.


Поставеният под номер 2 в схемата и шампион от миналата година Марди Фиш започна с успех защитата на титлата си. Съперникът на Фиш в първи кръг Бьорн Пау се отказа при резултат 0:5 гейма в първия сет. Фиш бе спечелил 20 от общо изиграните 26 точки, след което германецът вдигна бялата кърпа.


„От доста време съм в играта и отлично знам, че не трябва да мисля подобни двубои за предварително спечелени. Само така мога да бъда уверен в силите си. През последните няколко месеца се чувствам отлично на корта. Определено играя най-добрия си тенис, Бог ми е свидетел”, сподели Фиш. Следващият съперник на американеца ще бъде Рикардо Мело.


С победа във Флорида започна и талант номер 1 на Азия Кей Нишикори. Японецът се справи с Браян Дабул и вече чака следващия си съперник, който ще бъде опитният Джеймс Блейк.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини