Пол Макнами ще консултира родните тенисисти на Australian Open



20-12-2017 15:57 | Tennis24.bg

Пол Макнами ще бъде консултант на българските тенисисти на Australian Open. За първи път от много години насам двама родни таланти ще попаднат в основната схема при юношите и девойките в Мелбърн. С великолепното си представяне през годината това право получиха Гергана Топалова и Адриан Андреев. Още един роден представител, Леонид Шейнгезихт, също е на ръба да се класира директно в основната схема на турнира.

Освен това, в Австралия ще участва първата ракета на България при жените Виктория Томова, а Сесил Каратанчева също има шанс да попадне в квалификациите. Макнами ще се опита със своя огромен опит да помогне на всичките български представители за по-добро представяне на Australian Open.

Пол Макнами е бивш австралийски тенисист и треньор, а също така е директор на турнира "София оупън". Той има богат опит като ръководител, тъй като в продължение на 25 години е бил изпълнителен директор на Australian Open, а повече от три десетилетия е бил директор на "Хопман къп".


„Късметлия съм, че и в миналото имах възможност да работя с Българската федерация по тенис. Работихме заедно с отбора за Купа "Дейвис", както и за турнира "София Оупън", което беше невероятно“, заяви Макнами.




„Сега ще се опитам да помогна на бъдещето на българския тенис. Аз съм австралиец и ще бъда в Австралия, а за младите български тенисисти, като Гергана и Адриан, ще бъде първо посещение в страната, така че условията там са съвсем различни. Много е горещо, а хората са луди по тениса. Аз няма да съм техен треньор, но ще им помагам както мога. Ако имат нужда от нещо, ще им помагам с аклиматизацията. Познавам хората там, тъй като бях турнирен директор на Откритото първенство. Познавам и системата. Българският тенис се развива много добре. Гергана и Адриан са примери за това.

Миналата седмица бях в Австралия, беше 38 градуса, а тук не е така. Младите ви тенисисти изглеждат в чудесна форма, така че няма да имат проблеми. Освен това, те имат и страхотен модел за подражание. Световният номер 3 все пак е българин. Така те знаят, че всичко е възможно. Трябва да се започне от някъде. Поздравления и за двамата. Преди 6 месеца те дори не бяха в основната схема на юношите, но Топалова спечели два големи турнир в Южна Америка, а Андреев спечели много голям турнир в Маями. Виждам как те се подобряват и стават по-добри. Вижда се, че летвата се вдига“, допълни Пол Макнами.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини