Джокович се завърна победоносно



22-02-2011 13:30 | Станко Димов

Шампионът от последните две години Новак Джокович започна с победа похода си към трета поредна титла от турнира в Дубай. Световният номер 3 се наложи с 6:3, 6:3 над французина Микаел Лодра в мач, продължил малко повече от час. Ноле се поздрави с успеха, след като осъществи два пробива в първия и един решителен във втория сет.

 

 Двубоят бе първи за Джокович след триумфа на Australian Open в края на януари. В следващия кръг поставеният под номер 2 в схемата ще се изправи срещу Фелисиано Лопес (Испания).

"Доволен съм от представянето си днес, въпреки че не съм играл от три седмици. В сравнение с 2008 година съм много по-подготвен и физически здрав. Да започна с титла на Australian Open е чудесно, но искам да направя една наистина ползотворна година с постоянни резултати," пожела си Джокович.

"Не е лесно след 23 години игра от основната линия да започнеш да излизаш често на мрежата. Но аз работя върху това да имам по-разнообразна игра, използвайки максимално своя сервис," допълни Джокович.

С безпроблемен успех в Дубай започна и Николай Давиденко. Руснакът разби с 6:2, 6:0 Гилермо Гарсия-Лопес (Испания) след 57 минути игра. Във втори кръг Давиденко ще се изправи срещу Томаш Бердих в първия суперсблъсък в турнира.


Водач в схемата е световният номер 2 Роджър Федерер. Швейцарецът победи с 6:3, 6: Сомдев Деварман (Индия), който получи „уайлд кард” от организаторите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини