Опасност за Пиронкова в Монтерей



22-02-2011 12:45 | Николай Драгиев

От Женската тенис асоциация WTA също призова тенисистите участващи на турнири в Мексико да бъдат изключително внимателни при престоя си, тъй като тяхната сигурност е застрашена. Само за последния уикенд в Мексико бяха убити 12 души.

Въпреки това организаторите на турнирите в Акапулко и Монтерей през следващата седмица уверяват, че правителството на страната е взело нужните мерки за справяне с кризата, която е предизвикана от мафиотски структури.

През следващата седмица за Монтерей поема и ракета номер 1 на България Цветана Пиронкова. Тя ще бъде поставена под номер 3 в основната схема.

Всички играчи са уведомени за опасностите, които ги дебнат в Мексико. Те дори са били призовани максимално бързо да напуснат страна, след като загубят своя мач.

От турнира в Акапулко пък се оплакаха, че от ATP и WTA всяват излишно напрежение и преекспонират случая. По техни думи 85% от билетите са продадени и се очаква "прекрасна седмица за тениса".

Доста играчи отказаха да участват на турнира в Акапулко заради несигурността, а сред тях е и Давид Налбандян.

Оказва се, че Акапулко се явява едно от най-важните убежища на наркотрафикантите в Мексико. Няколко картела се борят за надмощие и това доведе до вълната от насилие.

От декември 2006 година 34,600 души са били убити в Мексико заради разпределението на наркотиците.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини