Федерер, Рафа или Ноле – срещу кого се играе най-трудно



04-12-2017 10:26 | Станко Димов

Александър Долгополов даде интервю за британското издание „Телеграф“, в което разкри мнението си за играта на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Украинецът коментира разликите в играта на тримата и срещу кого е най-трудно да се изправи на корта.

„Роджър Федерер играе много бързо. Това не се вижда на камерите, всичко изглежда гладко и спокойно, но когато си на корта е много по-бързо. Поради естественото изграждане на неговата техника и движение всичко му се получава много лесно. Но на корта е различно, много по-бързо е. Просто нямаш време. Лично аз не мога да разбера как да отговоря на играта му. Срещу него ми е най-трудно.

Когато сме тренирали заедно съм му взимал сет. След това излизаме един срещу друг в официален мач и нямам никакъв шанс. Не мога да се справя с него изобщо“, коментира Долгополов, който в 5 мача срещу Федерер няма спечелен дори сет.

„Рафа Надал? Неговата сила е в използването на спин и това, че играе с лява ръка. Понякога не е нужно да прави нищо допълнително на корта. Той е спечелил десетки двубои натискайки от форхенда си и изтласквайки съперникът вляво. На трева е по-лесно да се играе срещу него, защото въртеливото движение на топката няма такъв ефект, какъвто има на клей или хард“.  

Украинецът разкри и какво е да играеш срещу Новак Джокович: „Той не прави грешки. Умее да промяна ритъма на игра. Повечето тенисисти предпочитат да играят на диагонал, докато той често търси правата. Той е изключително стабилен в защита и е тенисистът, който най-много уцелва линиите“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини