Родик: Това беше най-добрият удар в живота ми



Родик: Това беше най-добрият удар в живота ми
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-02-2011 10:12 | Станко Димов

Анди Родик стана едва третият действащ тенисист, който минава границата от 30 титли. Късно снощи американецът спечели турнира в Мемфис, след като на финала победи след страхотна драма сензацията Милош Раонич. Особено впечатляващ бе последният удар в срещата, с който Родик вдигна на крака публиката в препълнената зала.


"Не съм си правил илюзиите, че ще спечеля турнира лесно. Това бе моята 30-та титла, всяка една от тях беше специална и вълнуваща. Днес се радвах така, сякаш печеля турнир за първи път", сподели световният номер 8.


Родик сподели, че финалният удар в мача е бил най-добрия в кариерата му до момента. "Да, мисля, че това беше най-добрият ми удар. Бях направил много добра точка непосредствено преди това. Ако трябва да бъда честен не си спомням много как се случи всичко.

Просто трябваше да стигна по най-бързия начин до топката й да я ударя. Изобщо не се замислих, когато се хвърлих. Чух, че публиката започна да ръкопляска  и тогава си казах: "Не, няма начин да съм вкарал тази топка". Е, в крайна сметка успях", разказва Родик.


Въпреки поражението Раонич сподели, че е доволен от себе си. "Трудно е да играеш срещу тенисист от Топ 10, особено когато не си на 100% готов. Единственото, което трябва да направиш е да се бориш. Радвам се, че успях да се върна в срещата след няколко страхотни точки", каза 20-годишният Раонич.


Самият Родик не спести похвали към младия си колега. "Той е страхотен талант, има голямо бъдеще. Раонич вече играе добре, а тепърва започва да се учи. Той има един от най-добрите начални удари, които съм виждал. Мисля, че с този сервис може да спечели много мачове. Няма да се изненадам, ако скоро го видим в Топ 10", коментира Родик.


От днес Раонич е под номер 37 в ранглистата на ATP. "Това наистина е нещо специално. Ранглистата никога не ми е била фикс идея. В момента просто искам да продължа да се развивам и знам, че мога да постигна още много. Трябва да разбера какво направих през последните две седмици. Много неща се случиха, и през последните 6 седмици, много неща се случиха и от началото на сезона", каза още Раонич.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини