ВИДЕО: Невероятна точка донесе титла №30 на Родик



21-02-2011 04:26 | Николай Драгиев

По шеметен начин Анди Родик се поздрави със своята титла №30. Легендарният американец се справи с най-вълнуващия млад талант Милош Раонич във финала на "Мастърс 500" в Мемфис с 7-6(7), 6-7(11), 7-5. Така бившият номер 1 в света стана едва третият активен състезател с повече от 30 титли. Другите двама са Рафаел Надал с 43 и Роджър Федерер с 67.

Двубоят между Раонич спокойно може да носи етикета "класика". В първия сет Родик спаси два сетбола, преди с осмия си ас да спечели първия тайбрек в мача.

Вторият сет предложи още драма по подобен сценарий. Този път Раонич спаси три мачбола, преди да изравни сетовете след 13:11 точки.

В третия сет Родик сякаш съвсем спокойно щеше да си осигури трета титла в Мемфис, след като поведе с 4:1 и имаше две точки за 5:1. Не само, че не успя да ги реализира, а позволи на Раонич да се върне в мача. При 4:5 канадецът спаси четвърти мачбол, но все пак изравни за 5:5.

Истинската драма предстоеше при петия мачбол за Родик. Американецът поведе с 6:5 и 40:30 в сервиса на Раонич. Тогава той реализира феноменален минаващ удар, почти легнал на корта след прецизно воле на младока. Така този невероятен двубой завърши по наистина фамозен начин. Един голям шампион даде хубав урок на един бъдещ такъв.

"Имах голям късмет с тази точка. Това е повече от запомнящ се начин да спечелиш своята 30-а титла. Не мога да съм по-щастлив. Вероятно това е един от най-добрите удари в кариерата ми," заяви Родик, който определи съперника си като "много, много впечатляващ".

Раонич пък се пошегува: "Поне ще ме има в най-гледаните точки в YouTube."

Раонич си осигури влизане в топ 40 след втория си пореден финал в АТР. За цялата седмица в Мемфис той закова общо 129 аса, което е абсолютен рекорд за турнира. С 37-о си място в ранглистата Раонич стана и най-добрият действащ канадски състезател. Досега рекордът бе на Грег Руседски, който под флага на Канада, е достигал до 41-о място.


През настоящата седмица Раонич ще играе на екзотично за стила си място - на клей в Акапулко.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини