Вожняцки се върна на върха в шампионски стил - с титла



20-02-2011 19:32 | Николай Драгиев

Датската принцеса Каролина Вожняцки се върна на върха в световната ранглиста в шампионски стил. Тя победи с 6:1, 6:3 Светлана Кузнецова и триумифра в Дубай с първа титла за годината. С представянето си на турнира, тя изпревари Ким Клайстерс от първата позиция в ранглистата, което бе загуби преди седем дни.

"Играх великолепно. Забавлявах се на корта и затова се представих толкова добре. Търсих моите удари и опитвам да съм по-агресивна," разкри Вожняцки след двубоя.

Вожняцки вече има зад гърба си 18 седмици като номер 1 и сега със сигурност си гарантира още четири, тъй като няма как да бъде изместена преди 20 март.

Датчанката показа наистина чудесна игра и напълно заслужаваше победата срещу Кузнецова. В първия сет тя загуби едва един гейм, взимайки внушителна преднина срещу Кузнецова, която вече губи трети финал в Дубай след 2004 и 2008 г.

В най-неравностойния финал в историята на турнира Вожняцки не успя да затвори мача при 5:2 и свой сервис. В края на срещата и особено последните 2-3 гейма, рускинята се разигра и двете тенисистки направиха наистина великолепни разигравания, които вдигнаха на крака публиката.

Все пак Вожняцки върна няколко наистина невъзможни топки, които сломиха устрема на Кузнецова за крайното 6:3.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини