Григор Димитров с шанс да стане №3 в света



16-11-2017 15:50 | Tennis24.bg

Страхотното представяне на Григор Димитров в Лондон може да му осигури ново рекордно класиране в ранглистата. Най-добрият български тенисист започна седмицата като №6 в света, негов личен рекорд, а успехът в понеделник над Доминик Тийм го изкачи до №4.

Ако продължава с победите, Григор има реален шанс дори да приключи сезона като №3 в света, но за тази цел трябва да се случат няколко неща.

Основен конкурент на родения в Хасково тенисист за тройката в ранглистата е друг участник на турнира британската столица - Александър Зверев. Той също трябва да „помогне“ на Гришо, като загуби днешната си среща с Джак Сок. По този начин германецът ще отпадне от турнира.

В момента разликата между Димитров (4050 т.) и Зверев (4610 т.) е 560 точки. За всяка победа в турнира се дават по нови 200 точка, а само класирането на финал ще донесе още 400.

Така, ако българинът играе в решителния мач в Лондон, активът му ще се увеличи до 4850 точки. При триумф в неделя (19 ноември) пък Гришо ще има 5350 точки, което му осигурява място сред най-добрите трима в ранглистата.

Годината като №1 за четвърти път в кариерата си ще завърши Рафаел Надал. Негов подгласник ще бъде Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини