"Снаряда" Милош продължава да пише история



19-02-2011 21:40 | Николай Драгиев

Милош Раонич, който вече гордо носи прякора "Снаряда", продължава да пише история. 20-годишният младок стана най-добрият играч в историята на Канада, след като се класира на финал на "Мастърс 500" в Мемфис и така си гарантира място в топ 40 на световната ранглиста. Раонич надви в полуфиналите местния любимец Марди Фиш след 6:4, 4:6, 6:3 за два часа игра.

Очаква се от понеделник Раонич да заема място около №37. Ако спечели финалния двубой, в който ще играе с Анди Родик, той дори може да наближи до топ 30. Това разбира се изглежда космическо постижение за Раонич, който в началото на сезона бе 159-и.

"Постигнах целта си да бъда в топ 50 тази година. Няма обаче да спра дотук. Мога да играя по различни начини, мога и да миксирам играта си. Едно от оръжията ми е, че не давам на съперника да намери своя ритъм," коментира Раонич.

В първия сет Раонич загуби само пет точки срещу Фиш и стигна до лесно 6:4.

Втората част бе за Фиш, който от самото начало поставяше под натиск Раонич. Едва при шестия си опит, Фиш успя да пробие. При това Раонич направи двойна грешка на сетбол и така подари равенството на своя опонент.

В третия сет Раонич бе много по-убедителен и стигна до два пробива за 6:3.

Така Раонич затвърди статута си на талант номер 1 в световния тенис с втория си пореден финал на турнир от АТР.

Във втория полуфинал в Мемфис Анди Родик с мощната подкрепа на публиката успя да победи сравнително лесно Хуан Мартин дел Потро. Американецът се наложи след 6:3, 6:4 и така ще играе в 50-и финал. До момента той има 29 титли.

Двуметровият гигант имаше своите шансове единствено във втория сет, когато дръпна с 2:0, но Родик много бързо си върна контрола върху срещата и приключи мача в два сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини