Гофен: Това е най-голямата ми победа



14-11-2017 12:02 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

Давид Гофен постигна най-значимата победа в кариерата си, след като в понеделник вечерта победи световния №1 Рафаел Надал със 7:6 (5), 6:7 (4), 6:4 в двубой от финалния Мастърс в Лондон.

„Със сигурност това е най-голямата ми победа. На няколко пъти видях Рафа да изпитва затруднения с движението си по корта, очевидоно болките в коляното му пречеха“, коментира Гофен след срещата.

„Срещу него е трудно дори когато не е на 100% готов. Той удряше топката много здраво. Не беше лесно. Никога не е лесно да затвориш двубоя, когато той е от другата страна на мрежата. Пропуснах няколко мачбола във втория сет, но това не ме притесни. Просто продължих да играя“.

За Гофен това беше първи успех над №1 в света и пети над играч от Топ 10 през годината (5-9).

„Намерих игровия си ритъм и съм наистина щастлив. Започнах турнира по възможно най-добрия начин. Победата над Рафа ми дава допълнителна увереност“, каза още белгиецът, който миналата година изигра един двубой като резерва на контузения Гаел Монфис.

Белгиецът има положителен баланс 6:3 победи срещу Доминик Тийм и отрицателен 1:3 срещу Григор Димитров, които са другите му опоненти в група „Пийт Сампрас“.

„Трябва да продължа да играя по този начин, да запазя концентрация от първата до последната точка. Усещах топката много добре срещу Рафа. Следващият ми двубой също ще бъде тежък, всеки мач тук е такъв“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини