Зверев се измъкна в драматичен мач



Зверев се измъкна в драматичен мач
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-11-2017 00:36 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


Александер Зверев започна с трудна победа дебютното си участие във финалите на АТР в Лондон.


Германецът навакса пробив пасив в третия сет, за да надвие Марин Чилич от Хърватия с 6:4, 3:6, 6:4 в мач от група "Борис Бекер".


Двуметровият хамбургчанин проби в откриващия гейм и успя да удържи преднината си до края на частта. Чилич имаше точка за рибрейк в четвъртия гейм, но не успя. В заключителната игра Зверев поведе с 40:0 и приключи с четвъртия си ас.


Чилич използва разсеяната игра на съперника в началото на следващата част и направи пробив за 2:0. Нервността на 20-годишния Саша се изрази в множество непредизвикани грешки (15 в тази част) и до края на сета на успя да покаже почти нищо. Хърватинът затвори частта рутинно.


След две поредни топки в мрежата Зверев беше пробит и Чилич поведе с 2:1. Германецът намери сили да направи рибрейк за 3:3, след като съперникът не успя да отрази прехвърлящ удар. В заключителния гейм Саша поведе с 40:0 и реализира още първия мачбол.


Зверев завърши с 31 печеливши удари (девет аса) и 41 непредизвикани грешки. За Чилич показателите бяха 29 уинъра и 31 грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини